Sharing is caring

publicerat i Allmänt, Tips från coachen;
Hela den här resan med bloggen har gett mig så otroligt mycket och min förhoppning om att detta skulle bli en slags ventil, ett utlopp för mina tankar och känslor och en plats där jag kan öppna upp och blotta det allra innersta av mig själv i hopp om att krossa farhågor, släppa ångest och eliminera rädslor har verkligen infriats, och ryggsäcken jag bär känns faktiskt lättare och lättare.
 
Men det jag inte väntade mig var att kunna få kontakt med människor, med er! För jag upphör aldrig att förvånas över att folk läser min blogg. Att människor faktiskt tar sig tiden att läsa det jag skriver gör mig varm i hjärtat och jag är otroligt tacksam över det, sedan att ni även kommenterar, ställer frågor, visar omtanke och delar med er av er själva betyder väldigt mycket för mig!

Så jag vill dela med mig av vad en läsare skrev i ett tidigare inlägg med tips och råd och viktiga frågeställningar man måste ge sig själv utrymme att besvara, allt för att ge sig själv de bästa förutsättningarna till ett bra mående. Mycket klokt. Tack för att du delade med dig!

Viktigt för välmående:
Min läkare sa då jag blev sjukskriven våren -13;
Se till att få: mat, sömn, motion njutning.
Se till att vara: lat (dvs vila kroppen) slarvig (prioritera) egocentrisk (stå i centrum, tänka på sig själv med).
Se till att ha:
struktur, rytm (rutiner), (energi-) reserver, balans och kontroll, kontinuitet.

Jobbcoachen jag hade för några år sen sa: Tänk: (på jobb eller i livet)
Vad är rimligt? Vad bör man sluta med? Vad ska man fortsätta med?
Vad ska man börja med?

Slutligen dessa kloka ord från
Sinnesrobönen:
"(Gud,) ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden."

 

Återigen så vill jag säga tack för att ni läser, och tack för att ni följer med mig på den här resan. Helt plötsligt känner jag mig inte så ensam längre.