Good day and good night

publicerat i Allmänt, Min vardag, Sjukskrivning;
Måndag igen, och jag måste säga att det varit en riktigt bra dag. Vi hade ett gemensamt möte, Försäkringskassan, arbetsgivaren och jag för att diskutera hur fortsättningen bör te sig, då min sjukskrivning tar slut nu 30/4. 

Det känns som att jag kommit en bra bit på väg, jag har trots allt gått från att ha besökt jobbet en timma i månaden till att utöka det till att arbetsträna 1h/vecka till att nu faktiskt jobba 3h/dag - även om det fortfarande går under benämningen "arbetsträning". 

Vid det förra mötet vi hade för två månader sedan beslutade vi att jag skulle testa på att arbetsträna 25%, det vill säga 2 timmar om dagen, alltså totalt 10 timmar i veckan. Försäkringskassan ser helst att man arbetar varje dag men då färre timmar, förmodligen för att få tillbaka någon slags rutiner i vardagen. 

Det har varit välbehövligt, och efter några veckor kände jag mig även stark nog att utöka arbetstiden med ytterligare en timma vilket har fungerat alldeles ypperligt om jag får säga det själv. Det har fungerat bra rent kroppsligt, visst har jag fortfarande värk och visst är vissa dagar ganska jobbiga men jag måste nog inse att det är så mitt liv ser ut numer, och det är något jag måste acceptera. Det har fungerat bra rent arbetsmässigt också och jag känner mig "med" i huvudet rent mentalt, och jag känner mig inte alls lika stressad längre.

Eftersom allt har gått över förväntan var min förhoppning att jag från och med idag, alternativt senast 1/5 skulle kunna friskskriva mig på ett mellanting av 25% och 50%. Detta eftersom 25% redan bevisligen är möjligt och på något sätt ett steg tillbaka, medan 50% fortfarande känns lite för långt borta, det är lite för oprövat...än. 

Men tyvärr, dock föga förvånande, erbjuder Försäkringskassan inte det alternativet utan man lönearbetar antingen 25%, 50%, 75% eller 100%. Det finns inga mellanting.

Så det vi kom överens om är istället följande; från och med idag och fram till 17/5 kommer jag att utöka min arbetstid med 30 minuter d.v.s. 3,5h/dag. Känner jag mig redo att testa 4h/dag så är det helt upp till mig, gör jag det inte är det också helt okej för i grunden kommer en 100% sjukskrivning att ligga och jag kommer fortfarande att arbetsträna

Utifrån det får jag fatta ett beslut för fortsättningen, antingen fortsätter jag arbetsträna, där då arbetstiden blir mer flexibel och jag kvarstår i sjukskrivning, eller så kliver jag in i deltidsarbete på 50%. Och det är mitt mål, det har alltid varit mitt mål att komma ur sjukskrivningen. 

Men jag vet att tiden är det som är avgörande här och ingenting är värt att riskera min hälsa för, så jag kommer att ta de här dagarna med hyfsad ro och lita på att jag kommer att fatta ett väl övervägt beslut när det så är dags. 

Hur det än blir jag glad och tacksam över att jag haft en bra dag, ett bra möte och jag känner mig på bra humör! Det känns som att ytterligare en pusselbit har fallit på plats. 

Godnatt mina vänner och sov så sött!